Intake oprichting Stichting

Je kunt hier een nieuwe stichting oprichten via de notaris. Je richt de vereniging op met in het algemeen minstens twee oprichters die meestal ook de eerste (tijdelijke) bestuurders zullen zijn. Wil je een stichting met de ANBI status dan moet je met minstens drie bestuurders zijn. De statuten bevatten een minimaal aantal bestuursleden, de bestuursleden kunnen later zelf het bestuur uitbreiden (zonder notaris).

Je hebt de volgende gegevens nodig van ieder bestuurslid dat naar de notaris gaat

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten betrokken personen zich kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.

Intake oprichting stichting

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Ben jij/Zijn jullie als oprichter(s) een natuurlijk persoon?

Het is niet mogelijk om via DoeHetZelfNotaris een andere organisatie op te richten vanuit een rechtspersoon. De notaris moet dan namelijk de statuten van de oprichter beoordelen of die wel bevoegd is om zelf weer een nieuwe rechtspersoon op te richten. Dat is extra werk dat niet in deze lage prijs zit. De uitzondering is dat je vanuit een Holding een nieuwe rechtspersoon zoals een werkmaatschappij opricht. 

Wil je een Raad van Toezicht

Als je een Raad van Toezicht wilt, dan moeten in de statuten extra regelingen opgenomen. Die hebben betrekking op onafhankelijkheid en samenstelling. Dat kan niet voor het goedkope tarief. Geef bij de offerte eventueel aan of er wettelijke of andere noodzaak is voor de Raad van Toezicht.

Wil je een STAK (Stichting Administratiekantoor) oprichten?

Voor een STAK, Stichting Administratiekantoor zijn specifieke statuten vereist. Daarin moet ook een regeling voor besluitvorming en de verhouding met de BV of NV. Dat kan niet in ons bestaande model. Je kan natuurlijk een offerte van de notaris vragen.

Wil je oprichten vanuit het buitenland?

Als je een BV, stichting of vereniging wilt oprichten vanuit het buitenland of via een buitenlandse rechtspersoon, dan kan dat niet voor het goedkope tarief. De notaris moet uitzoeken wie en wat de rechtspersoon wil oprichten. In het buitenland is dat beduidend meer werk. De notaris heeft alleen voor Nederland toegang tot online bestanden zoals het BRP en de KvK. Je kunt natuurlijk een offerte aanvragen.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Hebben jullie een in Nederland geldig ID-bewijs

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze website: www.stichting.nl.