Stichting statuten wijzigen

Je kunt hier de statuten van een bestaande stichting wijzigen. In een bestuursbesluit heeft het bestaande stichtinsgbestuur ingestemd met de statutenwijziging. Hierbij kan het bestuur bepalen wie er naar de notaris moet gaan. Het is zelfs mogelijk een medewerker van het notariskantoor te machtigen zodat niemand langs hoeft te gaan.

Voor het wijzigen van de statuten heeft de notaris de bestaande statuten nodig. Die moeten jullie aanleveren. Er is niet ergens een archief waar de notaris alle statuten van alle rechtspersonen kan opvragen namelijk.

Je hebt de volgende gegevens nodig van ieder bestuurslid dat naar de notaris gaat

  • naam (en voornamen)
  • geboortedatum
  • geboorteplaats

Als je alle stukken aan de notaris hebt verzonden moeten betrokken personen zich kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.

Stichting statuten wijzigen

Onze lage tarieven zijn alleen van toepassing voor standaardsituaties. Vul de vragen in en maak je akte.

Wil je een Raad van Toezicht

Als je een Raad van Toezicht wilt, dan moeten in de statuten extra regelingen opgenomen. Die hebben betrekking op onafhankelijkheid en samenstelling. Dat kan niet voor het goedkope tarief. Geef bij de offerte eventueel aan of er wettelijke of andere noodzaak is voor de Raad van Toezicht.

Zijn jullie ouder dan 18?

Als je niet meerderjarig (18 jaar of ouder) bent kunt je in principe geen geldig contract maken. Ben je wel 16 jaar of ouder dan is dit onder omstandigheden mogelijk. Je kan geen akte maken voor het goedkope tarief. Er is namelijk extra werk om dat te regelen. Geef bij je offertevraag aan hoe oud jullie zijn.

Begrijpen jullie de Nederlandse taal?

Beiden moeten jullie goed Nederlands begrijpen. Als je de Nederlandse taal niet beheerst moet er een tolk aanwezig zijn bij het tekenen van de akte. Die kosten zitten niet in onze lage prijs. Iedereen moet namelijk goed moet weten waar die voor tekent. Geef bij het offerteverzoek aan welke taal je spreekt.

Hebben jullie een in Nederland geldig ID-bewijs

Om een akte bij een notaris te passeren is een geldig ID-bewijs noodzakelijk. Dat moet Nederlands zijn om de gegevens te kunnen controleren in het BRP.

Uit de intake is gebleken deze aanvraag niet mogelijk is tegen Doehetzelftarief. Je kunt vrijblijvend een offerte ontvangen.

offerte aanvragen
Beantwoord alle vragen en ontvang een vrijblijvende offerte.
Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Voor meer informatie over je onderwerp bekijk onze website: www.stichting.nl.